fbpx

Vochtarme huid

Een vochtarme huid wil eigenlijk zeggen een tekort aan vocht in de huid. Bijna iedereen heeft een vochtarme huid. De ene heeft hier meer last van dan de ander. De huid kan wat trekkerig en droog aanvoelen. Om iets aan een vochtarme huid te kunnen doen is het van belang om de huid in de praktijk te bekijken. Dit doen wij aan de hand van een intakegesprek en een huidanalyse. Zo kunnen wij zien wat nodig is om uw huid te verbeteren en welke behandelingen daar geschikt voor zijn. De volgende behandelingen bieden wij aan voor een vochtarme huid:

Wij bieden de volgende behandelingen aan tegen vochtarme huid:

Forrle’d Hyalogy Hydration Treatment

€115,-

60 min

Deze behandeling is geschikt voor alle huidbeelden. Met name voor de gedehydrateerde huid. De behandeling zorgt voor een intensief hydraterend effect. Herstelt de balans van vocht en mineralen in de huid. Verminderd meteen een trekkerig gevoel en verbetert de weerstand van de huid.

Environ Essential Moisture Boost

€xx,-

60-90 min

Deze behandeling helpt het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels veroorzaakt door uitdroging te verminderen. Hyaluronzuur is het hoofdingrediënt, dat de diepere lagen van de huid voedt, hydrateert en voller maakt. Dat resulteert in een gehydrateerde huid.

Environ Moisture Boost Cool Peel

€xx,-

60 min

Deze behandeling polijst de huid en concentreert zich op het revitaliseren van de droge, vermoeid uitziende huid, waardoor een gezonde gloed wordt onthuld.

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid komt veel voor, zelfs zonder dat mensen het zelf weten. Een vochtarme huid wordt meestal gekenmerkt door een craquelé effect, schilfers, een ruwe textuur en droogheid. Een vochtarme huid heeft een verminderd vochtgehalte. Hier kunnen verschillende oorzaken de reden voor zijn. 

Ten eerste heeft ons natuurlijke verouderingsproces hiermee te maken. Wanneer we ouder worden verliest onze huid elasticiteit en hierdoor kan de huid trekkerig aanvoelen. De keratinocyten worden minder actief, waardoor onze hoornlaag dik en ruw wordt. Vocht wordt op deze manier niet langer vastgehouden in de huid.

Er zijn ook verschillen leefstijlen die invloed hebben op het vochttekort in de huid. Denk hierbij aan het algemene gebrek aan vocht in het lichaam, dus te weinig water drinken bijvoorbeeld. Een andere oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat het lichaam niet genoeg essentiële vetzuren binnenkrijgt, waardoor de huid gaat jeuken, uitdrogen of schilferen. Ook kan een overmatig alcoholgebruik en regelmatig gebruik van bepaalde medicatie een vochtarme huid veroorzaken. 

Als laatste zijn er ook nog omgevingsfactoren die een vochtarme huid kunnen verergeren of veroorzaken. Door extreem weer in combinatie met blootstelling aan de zon bijvoorbeeld. Hierdoor kan de huid vocht verliezen en trekkerig aanvoelen. Koude wind en airco’s kunnen dit ook veroorzaken.

Afspraak maken voor
een intakegesprek?

U kunt een afspraak maken via onze website voor een intakegesprek en eerste behandeling. Mocht u na de informatie op de website nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail of telefoon. Wij zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te woord te staan.

Vragen? Neem contact op, we helpen u graag!

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een behandeling? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Liever bellen? Dat kan!

My Way Huidinstituut

Meer dan 25+ jaar ervaring
Gepersonaliseerde behandelingen
Rustgevende gemoedelijke sfeer

Zij gingen u voor...

Geanne Fierstra

Top salon met heel veel professionele kennis, extra handelingen die niet elke salon mag doen, en hoge service. Gewoon ontzettend transparant en vriendelijk!