fbpx

Gevoelige huid en chronische roodheid

Een gevoelige huid kan veel ongemakken met zich meebrengen. De huid kan rood van kleur zijn en er kan uitslag ontstaan. Cliënten met een gevoelige huid kunnen ook snel reageren op producten en kunnen daarom ook vaak bang zijn om producten te proberen. In onze praktijk bieden we behandelingen aan die voor de gevoelige huid en chronische roodheid geschikt zijn.  Om een gevoelige huid en chronische roodheid te kunnen behandelen is het als eerste van belang om te weten wat de oorzaak hiervan is. Dit doen wij aan de hand van een intakegesprek en een huidanalyse. Zo kunnen wij zien wat nodig is om uw huid te verbeteren en welke behandelingen daar geschikt voor zijn.

Wij bieden de volgende behandelingen aan tegen Gevoelige huid en chronische roodheid:

Venus Versa IPL Rosacea/Couperose

v.a. €70,-

v.a. 30 min

Deze behandeling is geschikt voor de aanpak van couperose en rosacea. De behandeling werkt met een grote behandelkop, koelingssysteem en een korte flitsinterval. Hierdoor kunnen we met de Venus Versa sneller en comfortabeler behandelen in tegensteling tot andere IPL Lasermethoden. Het IPL licht wordt in de huid geabsorbeerd, waardoor storende vaatjes en pigmentvlekken aangepakt kunnen worden.  

 

De rode bloedcellen die in de vaatjes zitten, absorberen het licht en leiden dit naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt, waardoor de verwijde bloedvaatjes verdwijnen/vervagen.

Blend methode Apilus

€xx,-

00 min

Met de blendmethode kunnen we oneffenheden in de huid aanpakken. De volgende oneffenheden kunnen worden aangepakt: 

 • Rode adertjes/ couperese/ teleangiëctasiën
 • Spinnaevus/ spiderangioma’s
 • Pigmentvlekken
 • Kleine littekens
 • Xanthelasma
 • Bloedblaartjes/ angiomen
 • Steelwratjes/ skin tags/ fibromen
 • Ouderdomslekken
 • Talgcysten

Door middel van een statisch naaldje wordt uiterst zwakke stroom doorgegeven aan de huid. Door menging van twee stroomsoorten en warmte die via de apparatuur vrijkomt, ontstaat een loogpatroon dat in staat is om de huid te verkleven en zo de betreffende huid-oneffenheid op te lossen. Met de nieuwste blendtehcknieken kunnen diverse huid-oneffenheden definitief worden verwijderd/verminderd. 

pH Formula CR Resurfacing

€xx,-

00 min

Deze behandeling is zeer geschikt voor de huid met chronische roodheid, haarvaatjes en beginnende puistjes. Ook is dit een mooie behandeling voor de huid met rosacea. Ook kan de verouderde huid met UV-schade, grove poriën en fijne lijntjes mooi worden behandeld. Als onderhoud voor een gezonde huid kan deze behandeling ook ingezet worden. 

Environ Essential Comfort Calm

€xx,-

60-90 min

Deze behandeling is ideaal voor de geïrriteerde en gevoelige huid. Het is een krachtige cocktail van slimme ingrediënten en wordt gebruikt om ontstekingen te kalmeren, waardoor de huid zich gekalmeerd voelt met een gezonde uitstraling.

pH Formula Acne Rosacea Treatment

€xx,-

00 min

De behandeling is goed tegen de roodheid en bloedvaatjes in de huid. Ook werkt het goed op de kleine en beginnende pukkels en puistjes en de vergrote poriën. Verder werkt deze behandeling ook goed op de verouderde huid, de fijne lijntjes en de huid met UV schade. 

Dr. K Probiotic Resurfacing Enzymatic

€95,-

45 min

Deze behandeling is geschikt voor de huid met ontstekingsstoornissen. Deze behandeling reguleert de gezondheid van de huid om deze op alle aspecten te verbeteren. Voordat u met deze behandeling kan gaan beginnen, moet u opgestart zijn met de producten van Dr.K.  

Diathermie methode Apilus

€xx,-

00 min

Door middel van diathermie kunnen we cosmetisch verantwoord de huidoneffenheden nauwkeurig verwijderen, zonder de omringende huid onnodig te beschadigen. Met diathermie kunnen we de volgende huidoneffenheden verwijderen/verminderen:

 • Spidernaevus/ sterangioom
 • Pigmentvlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Bloedblaartjes/ angiomen
 • Fibromen

De hoogfrequente wisselstroom van de diathermie methode veroorzaakt warmte, die zich aan de punt van een klein naaldje samenbalt. Door de hete naaldpunt op de huidoneffenheid te houden kunnen bepaalde onderdelen in of op de huid verschrompelen en verdwijnen. 

Wat een gevoelige huid en chronische roodheid?

Een gevoelige huid komt vaak voor in combinatie met chronische roodheid. De cliënt kan ook last hebben van uitslag, wat jeuk veroorzaak. Dit alles komt door een verstoorde huidbarrière die uit balans is. De huid is ongelijkmatig van textuur en reageert snel op producten en factoren van buitenaf.

Er zijn verschillende oorzaken die een gevoelige huid veroorzaken. Zo kan iemand een erfelijke aanleg hebben voor een gevoelige huid. Een gevoelige huid kan ook gaan ontsteken. Dit kan komen door bepaalde fysieke aanleidingen, zoals zonlicht, kou, hitte, chemische stoffen en vervuiling. Al deze fysieke aanleidingen kunnen de hoornlaag en de huidbarrière aantasten. 

Om een gevoelige huid in balans te brengen is het dus van belang om de hoornlaag gezond en intact te krijgen. Wanneer deze weer voldoende of volledig intact is, is het risico op een gevoelige huid veel kleiner.

Afspraak maken voor
een intakegesprek?

U kunt een afspraak maken via onze website voor een intakegesprek en eerste behandeling. Mocht u na de informatie op de website nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail of telefoon. Wij zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te woord te staan.

Vragen? Neem contact op, we helpen u graag!

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een behandeling? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Liever bellen? Dat kan!

My Way Huidinstituut

Meer dan 25+ jaar ervaring
Gepersonaliseerde behandelingen
Rustgevende gemoedelijke sfeer

Zij gingen u voor...

Geanne Fierstra

Top salon met heel veel professionele kennis, extra handelingen die niet elke salon mag doen, en hoge service. Gewoon ontzettend transparant en vriendelijk!