fbpx

Alles over cellulite

De meeste mensen kennen cellulite als de sinaasappelhuid.

Putjes, bobbeltjes en kuiltjes op je (boven)benen, armen of billen. Een veel voorkomend probleem als je het mij vraagt en dan voornamelijk bij vrouwen. Je vindt het waarschijnlijk niet mooi en zou heel graag willen dat de huid wat strakker wordt. Wat is cellulite nu eigenlijk precies? Wat is de oorzaak ervan? En hoe kunnen we het behandelen? Ik ga je er alles over vertellen in deze blog.

 

Wat is cellulite?

Cellulite wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd door de hobbelige structuur. Cellulite komt voornamelijk voor op de bovenbenen, armen of billen. Het is een ophoping van vetcellen in het onderhuids bindweefsel, hierbij kunnen bloedvaten vernauwd raken. Vet, vocht en afvalstoffen kunnen minder goed worden afgevoerd via het lichaam en zo verhard het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat er meer onregelmatigheden in de huid ontstaan zoals, putjes of bobbeltjes. Cellulite is een volledig onschuldige, maar vervelende huidklacht. Cellulite kan veel schaamte en onzekerheden met zich meebrengen die je misschien beperken in je dagelijkse leven.

Wat zijn kenmerken van cellulite en hoe herken je het?

In het vorige kopje benoemde ik het al, cellulite ziet eruit als een sinaasappelhuid. Je ziet op je huid verschillende bobbeltje en kuiltjes ontstaan. Wat kan lijken qua uiterlijk en textuur op een sinaasappelschil. Cellulite komt vaak plaatselijk voor op de (boven)benen, billen en armen. De huid kan kouder aanvoelen op de plekken waar cellulite voorkomt. Dit komt doordat de bloedcirculatie in dat stukje huid niet meer optimaal is. Wanneer een huid cellulite heeft neemt het aantal vetcellen toe in het onderhuidse bindweefsel, dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de huid minder bruin kan worden door de zon.

 

Wat zijn oorzaken van cellulite?

Waarom heeft de ene persoon last van cellulite en de ander niet? Ik ga jullie wat factoren vertellen waardoor cellulite kan ontstaan. Allereerst erfelijke aanleg, verschillende studies hebben aangetoond dat wanneer er familieleden zijn die cellulite hebben, de kans vergroot wordt dat het in volgende generaties doorzet. Het volgende punt is een ongezond en eenzijdig voedingspatroon. Te weinig vezels en vitaminen kunnen leiden tot een grotere kans op cellulite. Ook te veel vet en zout eten kan de kans op cellulite vergroten. Net zoals onvoldoende lichaamsbeweging. Sporten kan overgewicht voorkomen of verminderen en is goed voor de bloedcirculatie. Met deze 2 punten is het duidelijk dat een gezonde leefstijl belangrijk is om cellulite, maar ook zeker andere huidklachten te voorkomen of verminderen.

Het laatste punt en misschien wel het belangrijkste punt is hormonen. Het hormoon oestrogeen draagt bij aan het ontstaan van cellulite. Oestrogeen heeft invloed op onze bloedstroom en vetcellen. Een toename in oestrogeen zorgt voor een verhoogde productie aan vetcellen en zo dus ook voor de ophoping, verkleving en verharding van het vetweefsel. Om deze reden komt cellulite vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

 

Cellulite of cellulitis

De termen cellulite en cellulitis worden vaak door elkaar gehaald. De termen lijken in benaming op elkaar, maar zijn 2 verschillende huidklachten. Zoals jullie nu weten is cellulite verhard bindweefsel wat kan ontstaan door verschillende oorzaken. Cellulite kunnen wij als schoonheidsspecialisten behandelen. Cellulitis is een acute, subacute of chronische ontsteking van de huid en onderhuids vet- en bindweefsel. Deze ontsteking wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door bacteriën. Om cellulitis te verhelpen is hier vaak een antibioticakuur voor nodig en kunnen wij dit niet verhelpen.

 

Cellulite behandelen met de MP2 Technologie

In onze praktijk werken wij met de MP2 Technologie van de Venus Versa. MP2 staat voor Multipolaire Radiofrequentie en Magnetische Pulsen. Met deze behandeling kunnen we werken op anti-aging en body contouring. Het is een unieke behandeling die zorgt voor lifting en verstrakking. De Multipolaire Radiofrequentie stimuleert het collageen in de huid wat zorgt voor de stevigheid en de Magnetische Pulsen stimuleren de fibroblasten en maken nieuwe fibroblasten en kleine haarvaatjes aan. De nieuwe haarvaatjes zorgen ervoor dat er meer doorstroom is van zuurstof en voedingsstoffen. Deze nieuwe haarvaatjes hebben we ook nodig om cellulite te behandelen. De haarvaatjes zorgen er namelijk voor dat we de afvalstoffen beter kunnen afvoeren, hierdoor worden de verklevingen en ophopingen minder en neemt de cellulite af. Wanneer je cellulite wil gaan aanpakken moeten we deze behandeling gaan uitvoeren in een kuurverband om die huid een boost te geven. De behandeling is pijnloos en ontspannen. Ook heb ik hierover een studie gevonden die beweert dat radiofrequentie werkt tegen cellulite. Hier een stukje uit de studie:

“Cellulite is een veelvoorkomend esthetisch probleem bij patiënten, dit kan worden verbeterd met radiofrequentie behandelingen. Theoretisch zorgt de hogere elektrische geleidbaarheid van radiofrequentie ervoor dat de wanden van de vetcellen loskomen van het huidoppervlak, waardoor er minder verhardingen en verklevingen aanwezig zijn in de huid. De behandeling met Radiofrequentie is gebruikt om graad III en IV cellulite op de bovenbenen te behandelen bij 30 patiënten. Er werden in totaal 6 behandelingen uitgevoerd met een interval van 2 weken. Wat resulteerde in een significante afname in het verschijnen van cellulite, ook resulteerde dit in een gemiddelde afname van de dij omtrek van 2,45 centimeter.”

Resultaten MP2:

Cellulite behandelen met de Adipologie technologie

Sinds kort werken wij met de prachtige Adipologie technologie in onze praktijk. Het is een unieke en gepatenteerde technologie, wat is gebaseerd op LFU (low frequency ultrasound) en lage intensiteit. Met deze techniek kunnen we gaan werken in het onderhuids bindweefsel. Geen enkele andere technologie is in staat om het onderhuids bindweefsel op een natuurlijke manier te stimuleren.

Bij deze technologie ontstaat er een mechanische stimulatie in de huid. Het verandert het gedrag van de cellen en de genetische informatie. Hierdoor gaan de cellen zich jonger gedragen. De vetcellen slaan niet alles meer op, alleen hetgeen wat ze nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de cellen kleiner worden.

Door deze prachtige techniek kunnen we vetweefsel verminderen, cellulite aanpakken, werken op bodycontouring en op verstrakking. Dit allemaal op een effectieve en pijnloze manier. We stimuleren de natuurlijke lipolyse (vetverbranding) van de huid, maar zorgen ervoor dat de huid en het weefsel niet worden beschadigd.

De voordelen van de behandeling zijn:

  • Langdurige resultaten
  • Slechts 4-6 behandelingen nodig
  • Plaatselijk, snelle en pijnloze behandeling
  • Comfortabele behandeling zonder bijwerkingen of down time

Mocht je nu last hebben van cellulite en enthousiast zijn geworden van de behandelingen, neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Afspraak maken voor
een intakegesprek?

U kunt een afspraak maken via onze website voor een intakegesprek en eerste behandeling. Mocht je na de informatie op de website nog vragen hebben, dan mag u contact met ons opnemen via de mail of telefoon. Wij zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te woord te staan.

Vragen? Neem contact op, we helpen u graag!

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een behandeling? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Liever bellen? Dat kan!

My Way Huidinstituut

Meer dan 25+ jaar ervaring
Gepersonaliseerde behandelingen
Rustgevende gemoedelijke sfeer

Zij gingen u voor...

Geanne Fierstra

Top salon met heel veel professionele kennis, extra handelingen die niet elke salon mag doen, en hoge service. Gewoon ontzettend transparant en vriendelijk!